Wat is SAM

SAM in het kort

SAM biedt een uiterst krachtige spier massage met een groot therapeutisch effect. Dringt eenvoudig door ook in dieper gelegen weefsels zonder de huid te irriteren. Bijzonder geschikt voor gebruik bij RSI gerelateerde klachten alsmede lage rugklachten. Daarnaast is SAM ook te gebruiken als acupunctuur apparaat zonder gebruik te maken van naalden.

SAM…

  • maakt gebruik van “medium frequency pulse” technologie
  • is daardoor bijzonder geschikt voor gebruik bij RSI klachten
  • dringt tot diep in het lichaam door
  • is effectief bij “trigger points”
  • heeft verwarmde electropads voor nog beter resultaat
  • is getest door de rsi vereniging
  • simuleert acupunctuur als effectieve therapie voor veel aandoeningen

Wat kan SAM doen?

Pijn verminderen.

SAM biedt pijnverlichting, verbetert de functionaliteit van mensen met o.a. nek en schouderklachten, frozen shoulder, muisarm, tennisarm en lage rugklachten. Veel pijnklachten worden vaak veroorzaakt door zogenaamde “triggerpoints” in de spieren. Triggerpoints zijn kleine “knoopjes” in de spiervezels die de doorstroming van bloed verhinderen. Hierdoor kan een scherpe of zeurende pijn ontstaan met mogelijke uitstraling naar andere delen van het lichaam. Deze klachten kunt u ZELF verminderen of oplossen door gebruik te maken van SAM. De krachtige en diepe massage zorgt voor een goede doorbloeding en afvoer van afvalstoffen waardoor de pijnklachten afnemen. De verwarmde electropads zorgen voor een extra stimulatie van de spieren.

SAM wordt ook veelvuldig gebruikt in het behandelschema van therapeuten. SAM masseert en zorgt voor soepele spieren waardoor de therapeut meer tijd over heeft voor verdere behandeling.

Met SAM in uw “medicijnkastje” heeft u op elk moment van de dag of nacht de beschikking over uw eigen “masseur” in geval van pijn of irritatie. SAM werkt ook kostenbesparend door geen of minder bezoeken aan de therapeut.

Hoe werkt SAM?

De meeste behandelapparatuur die momenteel op de markt is maakt gebruik van lage frequentie pulsaties als goedkoper alternatief op pijnbestrijding.

Echter, de meeste patiënten ervaren vervelende bijwerkingen en irritatie in de huid wanneer de intensiteit wordt verhoogd om diepere weefsels te behandelen. Dit komt doordat de weerstand van de huid geen diepe doordringing toelaat van lagere golffrequenties en een ophoging van de intensiteit om de lage doordringbaarheid te compenseren kan zo leiden tot ontsteking van de huid.

Hoe lager de frequentie, hoe hoger de weerstand van de huid hiertegen is (Weerstand = Frequentie-1). Echter, wanneer de frequentie boven bijvoorbeeld 1000Hz komt, is de weerstand aanzienlijk verlaagd, waardoor relatief meer golven/pulsaties tot de diepere gebieden van het lichaam kunnen doordringen. Zo is er minder irritatie voor het lichaam.

SAM is ontworpen om het probleem van irritatie bij lage golffrequenties te overwinnen, terwijl het therapeutisch effect behouden blijft. SAM gebruikt dus een ‘medium frequency carrier’ om te behandelen op basis van pulsaties. Deze golven dringen door hun hogere frequentie tot diepere lagen van het lichaam door dan laagfrequente golven en veroorzaken minder irritatie op ieder stimulatieniveau dan de laagfrequente golven.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat ‘medium frequency’ techniek pijn kan verminderen. Reguliere fysiotherapeuten gebruiken deze techniek enkel om direct letsel te behandelen, maar SAM kan naast massage ook deze techniek gebruiken voor acupunctuurdoeleinden. In overeenstemming met de traditionele Chinese acupunctuurtheorieën stimuleert SAM de meridiaanlijnen om zo de balans tussen Yin en Yang te herstellen en de behandeling effectiever te maken. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een vele malen beter resultaat dan enkel directe behandeling van het letsel.
SAM technologie is geregistreerd onder het P.R. Chinese patentnummer: 91189535

Chinees Medisch Administratief registernummer: (93)226017

SAM maakt gebruik van ‘medium frequency’ technologie om het beste resultaat te behalen.