Nek- en schouderpijn

Je nek is een belangrijk kruispunt van zenuwen en spieren die je hoofd met de rest van je lichaam verbinden. Het bovenste deel van je rugspieren, de spieren uit je schedel en ‘gewone’ nekspieren komen hierin samen. Bij een stijve nek zijn één of meerdere van deze spieren stijf en pijnlijk, waardoor het draaien of buigen met je hoofd pijnlijk is. Door deze stijfheid kun je behoorlijk belemmerd worden in je dagelijks leven. Er zijn diverse oorzaken, we benoemen er enkele.

Nekpijn en schouderpijn bij stress

Emotionele stress is een van de belangrijke oorzaken van nek- en schouderpijn. Dit komt omdat de spieren door de stress gespannen gaan staan. De nek- en schouder spieren kunnen in contractuur gaan en zeer stijf en pijnlijk aanvoelen.

De oorzaak van hoofd-, nek- en schouderpijn

Een veel voorkomende klacht bij “bureau-werkers” is het hebben van nek- en schouderklachten met hoofdpijn. De trapezius spier strekt zich uit over de schouders en wanneer men lang kantoorwerk doet kan deze zwaar opgespannen geraken waardoor men een stijve nek krijgt. De pijn van de nek gaat uitstralen naar het hoofd en de schouders toe waardoor men hoofdpijn krijgt.

Een andere oorzaak van een stijve nek met nek- en schouderpijn naast stress is slapen in een slechte houding of gewoon het samentrekken van kleinere spiergroepen. Het is heel belangrijk om ook bij chronische hoofdpijn een verband te leggen met nek en schouderpijn.

Behandeling van de pijn

Hét aangewezen apparaat om je te verlossen van nek- en schouderpijn is SAM. Plaats de elektroden op de pijnlijke spieren in de nek/schouder en SAM zorgt snel voor verlichting. Klik voor uitleg op de knop “ontmoet SAM” op de Home Page.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.