Rugpijn

Rugpijn is een verzamelnaam voor verschillende klachten aan de rug. Veel mensen kampen met rugklachten. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je rugpijn te verlichten waaronder massage.

Massage

Allang was bekend dat massage een uitkomst biedt bij spierspanning en spierpijn. Uit onderzoek blijkt dat dagelijks een korte massage van ongeveer tien minuten zelfs helpt bij het voorkomen van ontstekingen in spieren. Daarom is het ook een goede manier om te herstellen van een blessure. Dit is niet alleen goed nieuws voor sporters, maar ook voor mensen met een aandoening als artritis of dystrofie. Dat stelden onderzoekers van de Canadese McMaster University. Van massage was allang bekend dat het uitkomst biedt bij spierspanning en -pijn. Dit onderzoek ging een stapje verder: massage blijkt ook invloed te hebben op ontstekingsreacties in de spiercellen. Daarnaast stimuleert massage de spiercellen tot het aanmaken van meer mitochondria, dit zijn een soort energiecentrales van de cel.

Onderzoek

“Het nieuwe van deze studie zat hem vooral in het feit dat er nog nooit eerder naar het effect van massage in de spier was gekeken”, legde onderzoeker Justin Crane uit. “We laten nu zien dat massage de ontstekingsreactie van de spiercel vermindert. Daarom is massage een goede manier om te herstellen van een blessure”. Voor het onderzoek moesten 11 mannen van halverwege de 20 net zo lang (minimaal 70 minuten) fietsen tot ze niet meer konden. Vervolgens werd een been gedurende tien minuten gemasseerd. Daarna bleek dat de hoeveelheid ontstekingen in de spiercellen beduidend minder was in het gemasseerde been.

Pijnstiller

Crane was verrast dat zo’n korte massage een dergelijk groot effect kon bewerkstelligen. Het lijkt er volgens hem zelfs op dat massage hetzelfde doet als bepaalde pijnstillers. De studie was een eerste stap in de richting van nieuwe therapieën voor allerlei spieraandoeningen.

Rugpijn verhelpen en voorkomen

Zoals eerder gesteld helpt een dagelijkse massage van korte duur (circa. 10 minuten). Een apparaat wat een uiterst krachtige spier massage biedt met een groot therapeutisch effect is “SAM“. Het apparaat dringt eenvoudig door, ook in dieper gelegen weefsels, zonder de huid te irriteren. SAM is bijzonder geschikt voor gebruik bij RSI klachten alsmede lage rugklachten. Daarnaast is SAM ook te gebruiken als acupunctuur apparaat zonder gebruik te maken van naalden.

SAM

  • Maakt gebruik van “Medium Frequency Pulse” technologie en daardoor bijzonder geschikt voor gebruik bij RSI klachten.
  • Dringt tot diep in het lichaam door.
  • Effectief bij “Trigger Points”.
  • Beschikt over verwarmde Electropads voor nog beter resultaat.
  • Getest door de RSI-vereniging.
  • Simuleert acupunctuur als effectieve therapie voor veel aandoeningen.

Wil jij SAM net als ik ook graag in huis? Bestel dan snel! Nog niet overtuigd? Geen probleem, lees hier meer over SAM.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.