RSI pols klachten

In ons vorige blogartikel zijn we uitgebreid ingegaan op hoe je RSI klachten kunt herkennen en wat je er tegen kunt doen. Nu gaan we iets dieper in op rsi klachten van de pols.

RSI klachten in de pols

Klachten in de pols ontstaan tegenwoordig vooral door veelvuldig gebruik van de computermuis.  Muizen en werkplekken worden steeds ergonomischer ingericht, toch blijft deze blessure nog veel voorkomen. Mensen in de IT, administrateurs, journalisten, secretaresses, grafisch ontwerpers, boekhouders en anderen die veelvuldig met een computer werken, lopen nog altijd het risico om klachten aan de pols te krijgen. Ook wel de bekende muisarm genoemd.

Muisarm

Overigens is RSI niet nieuw: het bestond al lang voordat de computer werd uitgevonden, bijvoorbeeld bij musici, huisschilders, kappers en caissières. Ook een tennisarm of tenniselleboog is een vorm van RSI. De oorzaak ligt in herhaalde gelijksoortige bewegingen en steeds dezelfde houding aannemen, wat kan leiden tot irritatie, beschadiging en ontstekingen in m.n de pols, hand of arm. RSI ontwikkelt zich sluimerend. In het begin heeft niemand er erg in.

Hoe te herkennen?

RSI in de pols is vrij snel te herkennen. Heb je bijvoorbeeld veelvoudig het volgende gevoel:

  • Lichte pijn bij de pols
  • Koud gevoel in de pols
  • Tintelingen in de vingers
  • Vermoeidheid van de vingers

Herken je de bovenstaande symptomen? Dan is de kans aanwezig dat je RSI aan je pols hebt. Verstandig is om direct contact te zoeken met je huisarts.

Polsklachten voorkomen

Het beste is om regelmatig rek en strekoefeningen tussendoor te doen voor je pols. Beweeg de polsen met de klok mee of tegen de klok in. Daarnaast zouden “braces” ondersteuning kunnen bieden voor je pols.

Behandelen/verhelpen

Kan je de behandeling niet meer voorkomen? Dit kan door veel rust te nemen of door veelvuldig de pols te laten masseren of middels accupunctuur. Voor de polsmassages en accupunctuur verwijzen wij graag naar onze SAM.

SAM gebruiken voor de pols

SAM biedt een uiterst krachtige spier massage met een groot therapeutisch effect. Dringt eenvoudig door ook in dieper gelegen weefsels zonder de huid te irriteren. Bijzonder geschikt voor gebruik bij RSI gerelateerde klachten alsmede lage rugklachten. Daarnaast is SAM ook te gebruiken als acupunctuur apparaat zonder gebruik te maken van naalden. lees verder over de SAM..

SAM en een muisarm in de praktijk

lees meer over ervaring van het gebruik van de sam in combinatie met een muisarm..

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.